Logo

Tetra Pharm Technologies

Bestyrelsen i Pudendal Neuralgi Foreningen har været til møde hos den danske biotek-virksomhed Tetra Pharm Technologies, som arbejder med forskning, udvikling og fremstilling af medicinske præparater, der bl.a. retter sig mod neuropatiske smerter.

Virksomhedens forskningsfelt baserer sig på cannabinoider, som er i stand til at spille sammen med vores eget endocannabinoide system, der bl.a. regulerer vores smerterespons.

Tetra Pharm Technologies har en vision om at blive førende inden for udvikling af lægemidler til behandling af sygdomme relateret til det endocannabinoide system, og de forventer at lancere deres mundhulespray, XAPETA®, i Danmark i løbet af 2024. Præparatet er allerede tilgængeligt som magistralt produkt i Tyskland.

I modsætning til gængse cannabispræparater, som f.eks. CBD-olie, udmærker XAPETA® sig ved at være et vandbaseret præparat, som i udgangspunktet optages bedre end olie. Det betyder, at det forventes at have en bedre smertedæmpende effekt end oliebaserede præparater. Det receptpligtige præparat vurderes endvidere ikke at være afhængighedsskabende.

Vi havde en fantastisk god oplevelse hos Tetra Pharm Technologies, hvor vi ud over introduktion til deres forskningsvirksomhed fik en rundvisning i deres nyindrettede produktionslokaler.  Tetra Pharm Technologies har desuden tilbudt at præsentere virksomheden og produktet for foreningens medlemmer ved et virtuelt møde. Vi ser frem til at høre mere fra Tetra Pharm Technologies, som også har lovet at holde os orienteret om udviklingen. 

https://www.tetrapharm.eu