Logo

Viden

Her på siden finder du lidt blandet information om smerter. Vi vil løbende videreformidle viden, som kan være relevant, når man har pudendal neuralgi.

TENS som smertelindring

TENS sender elektrisk strøm gennem huden og stimulere nervetrådene i huden som bevirker at der frisættes nogle signalstoffer, der hæmmer den ”smerteførende” nerves signal til hjernen. Se hvordan TENS virker i nedenstående lille film.

 
Eksempler på TENS-apparater:
- BEURER EM70 (Trådløs med fjernbetjening)
- TENSO (trådløs med mobilapp - abonnement)
- FLOWLIFE (trådløs med mobilapp)
- BEURER EM50 (forside underliv)
- CEFAR Chattanooga (kablet med fjernbetjening)

Kroniske smerter – kulde og/eller varmebehandling kan lindre smerter

Studier viser, at vinterbadning for nogle smerteramte virker smertelindrende. For andre er det et varmt bad som virker lindrende på smerter. På Gigtforeningens hjemmeside kan du læse artiklen ”Kulde- og varmebehandling af smerter – er du til vinterbadning eller et varmt karbad?”
Se hertil Gigtforeningens hjemmeside

Sundhedsstyrelsen

Afliv myter og fordomme - kroniske smerter
Se hertil Sundhedsstyrelsens hjemmeside

Smerteinfo.dk

På Smerteinfo findes mange artikler om hvordan man kan håndtere et liv med smerter, samt artikler om ny viden inden for forskning og  medicinsk behandling til forskellige patientgrupper. 
Se hertil hjemmesiden smerteinfo.dk

Hope, Health Organization for Pudendal Education

HOPE er en amerikansk velgørende organisation, som grundigt og detaljeret informerer om stort set alt, hvad der er værd at vide om Pudendal Neuralgi og behandling (i USA) heraf.
Se hertil HOPE's hjemmeside [engelsk]