Logo

Behandlerliste

At finde vej til en behandler kan undertiden opleves som lidt af en opgave, men tjek Nettet og spørg undervejs ind til en behandlers speciale og ikke mindst om han/hun kender pudendusnerven og til pudendal neuralgi og smerter i underlivet.
Du kan også bruge din praktiserende læge til at få information om behandlingstilbud i det offentlige. Kender din læge ikke til pudendal neuralgi, så insister på at vedkommende sætter sig ind i dit ”problem” og henvis til Nanteskriterierne.

Dansk Selskab for Urologisk, Gynækologisk og Obstetrisk Fysioterapi (DUGOFs)

På DUGOFs hjemmeside finder du en liste over specialuddannede behandlere i hele landet med stor erfaring i underliv. Orienter dig i bunden under hver enkelt og tjek behandlerens kompetencer. På deres hjemmeside finder du også pjecer med øvelser mod smerter i underlivet samt kvinde- & mandepjecer om bækkenbundstræning. Alle pjecer kan downloades.
Se hertil:
Behandlerliste for Dansk Selskab for Urologisk, Gynækologisk og Obstetrisk Fysioterapi
Pjecer om smerter i underlivet

Dansk Selskab for Vulvalidelser (DSFL)

Tilbud til kvinder. På DSFLs hjemmeside finder du en liste over Vulvaklinikker og vulvaambulatorier i Danmark samt privatpraktiserende gynækologer med erfaring i vulvalidelser. Behandling på offentlig vulvaklinik kræver henvisning fra egen læge.
Se hertil: DSVLs oversigt over vulvaklinikker

AROS Privathospital

AROS, Tværfaglige Gynækologiske Smerteklinik henvender sig til kvinder med bl.a. smerter i underlivet og her behandles flest kvinder med vulvodyni med botox. Behandling gives gennem vagina og tilbydes også kvinder med pudendal neuralgi.
Med behandlingsgarantien er der mulighed for at få udgiften til behandling dækket af det offentlige.
AROS Smerteklinik holder til Aarhus N. Tjek deres hjemmeside for tilbud og priser og kontakt evt. AROS for at høre om deres erfaring med behandling af pudendal neuralgi.
Se hertil: Aros om botoxbehandling

Tværfaglige smertecentre/-klinikker

Nogle af regionernes offentlige behandlingssteder tilbyder behandling med botox som på en vulvaklinik (se ovenstående liste, DSFL).
Henvisning til et offentligt smertecenter og/eller offentlig vulvaklinik kræver henvisning fra egen læge. Din læge kan evt. også hjælpe med viden om tilbud i det offentlige og private i regionen du bor. 

Stop Smerten, Cryocenter Copenhagen

Hos Stop Smerten tilbyder de langvarig smertefrihed eller smertelindring. Behandlingen foregår ved at tilføre kulde til den skadede nerve i nogle få minutter.
Om behandlingen virker på pudendal neuralgi er uvist. På Stop Smertens hjemmeside kan du læse om deres behandlingstilbud, priser og om klinikkens egen beskrivelse af succes med behandling af forskellige typer af nervesmerter.
Klinikken ligger på Østerbro i København. Klinikken har aftale med Region Hovedstaden, der indebærer, at bor du regionen, har du gode muligheder for at få dækket udgift til behandlingen.  
Se hertil: stopsmerten.dk's hjemmeside

Udvalgte behandlere og behandlingstilbud

Nedenfor har vi oplistet nogle behandlere og behandlingstilbud. De er udvalgte fordi de har erfaring med og har mødt mennesker, der døjer med pudendal Neuralgi.

Klinik Hanne Ryttergaard

Klinik Hanne Ryttergaard er en klinik med speciale i underlivsproblemer hos kvinder og mænd. Ryttergaard har i mange år behandlet en række problemstillinger i bækkenbunden hos begge grupper. Det gælder også problemer som af forskellige årsager stammer fra pudendusnerven. Rytteraard er specialuddannet fysioterapeut og hendes behandling på pudendus problemer tilbydes via skeden og/eller endetarm. Udover behandling gives vejledning om øvelser, der kan hjælpe med at få symptomer lidt under kontrol. På Ryttergaards hjemmeside har du mulighed for at sende en kontaktformular og beskrive din situation, hvorefter du kontaktes. Klinikken ligger i Roskilde på Sjælland.
Se hertil: Klinik Hanne Ryttergaard

Birthe Bonde Klinikken

Birthe Bonde Klinikken har speciale i underlivsproblematikker hos kvinder og mænd. Klinikken har en bred vifte af tilbud til kvinder og mænd med underlivsproblemer, herunder patienter med smerter fra pudendusnerven. Birthe Bonde er en større klinik med flere specialuddannede fysioterapeuter, som tilbyder forskellige former for behandling og øvelser af en spændt og smertende bækkenbund.  Birthe Bonde sidder ved telefonen dagligt i tidsrummet kl. 8-9. Klinikken holder til på Østerbro i København. På deres hjemmeside kan du orientere dig i de mange tilbud og  downloade forskellige pjecer med øvelser for bækkenbunden.
Se hertil: Birthe Bonde Klinikken

GynObs Klinikken

GynObs klinikken er en specialklinik for mænd og kvinder med underlivssmerter og forskellige problematikker i underliv og bækkenområde. Klinikken drives af fysioterapeut Laila Breum som siden 1999 har arbejdet med mænd og kvinder med smerter og/eller problemer i bækkenpartiet. Laila Breum har erfaring fra Sundhedssektoren og som underviser ved forskellige sundhedsfaglige uddannelser og efteruddannelser. GynObs Klinikken holder til på Snærildvej 37, 8300 Odder. Torsdage i ulige uger tilbydes behandlingen i Århus, Park Alle 7, 8000 Århus C. Du kan på GynObs hjemmeside læse mere om klinikkens forskellige behandlingstilbud.
Se hertil: GynObs Klinikken

CPH Osteopati

CPH Osteopat har klinikker rundt om på Sjælland. På deres hjemmeside finder man en udførlig gennemgang af pudendus og nogle af de problemer, som nerven kan forårsage. Klinikken fortæller, at osteopati måske kan afhjælpe pudendusproblemer. Klinikken kan tilbyde behandling via skeden og/eller endetarm.
Se hertil: CPH Osteopati

Mette Meinert, privatpraktiserende gynækologisk klinik i Århus

Mette Meinert er en af de førende gynækologer i Danmark til at behandle underlivssmerter og hudsygdomme i vulva. Mette Meinert har speciale i kvinder med smerter i underlivet, herunder vulvodyni og pudendal neuralgi og hudsygdomme i vulva.
På klinikken tilbydes bl.a. behandling med botox. Klinikken holder til Park Alle 3, 1.th. 8000 Århus C.
Se hertil: Mette Meinert. 

Henrik Vittrup, speciallæge i gynækologi og obstetrik samt sexolog fra Dansk Forening for Klinisk Sexologi.

Mange års erfaring i diagnosticering, udredning og behandling af kvinder med diffuse smerter i bækkenbund og underliv.
Modtager patienter både som selvbetalere og patienter med henvisning fra egen praktiserende læge. Klinikken holder til på Frederiksdalsvej 70, 3. TH., 2830 Virum. 
Se mere på: https://gynaekolog-vittrup.dk/laegen.

SE-traumeterapi og fysioterapi ved Charlotte Bjørn

Charlotte Bjørn har erfaring med smertebehandling fra både offentligt og i privat regi. Behandler bl.a. for traumer, langvarige smerter, belastningsreaktioner, stress mm. og tilbyder bindevævsmassage/blid kropsmassage. Kender til Pudendal Neuralgi men behandler ikke specifikt på pudendus. Klinikken holder til i 2800 Lyngby.
Se mere på: www.bedreflow.dk

YouTube

Nogle oplever lindring ved yoga. På YouTube ligger forskellige yoga-øvelser, som retter sig mod pudendal neuralgi.

Du kan også finde mange behandlere for smerter i bækkenbunden og også nogle som kender godt til pudendal neuralgi.
Her skal fremhæves 2 behandlere, 1 for kvinder og 1 for mænd, som vi synes er gode at tjekke ud på YouTube og som også tilbyder længerevarende behandlerforløb på deres egne hjemmesider.
For kvinder: På Youtube: Dr. Bri's Vibrant Pelvic Helth; og på hjemmesiden: vibrantpelvichealth.com
For mænd: På YouTube: Transform Men's Pelvic Health; og på hjemmesiden: transformpelvichealth.com